Twitter canlı yayınlara katılma özelliği eklendi

Yazar: Birmor

Twitter kullanıcı deneyimini artıracak yeniliklerine devam ediyor. Instagram’da hali hazırda bulunan canlı yayına katılma özelliği Twitter’a da geliyor. Bu özelliği daha önce Periscope’ta da görmüştük. Twitter canlı yayın özelliği de artık üçlü sohbete olanak sağlıyor.  Yayıncıların açtıkları yayınlara başkaları da katılabiliyor.

Twitter canlı yayın özelliği iletişimi artırıyor

Twitter’ın iOS ve Android uygulamasında kullanılmaya başlayan bu özellikle, bir kişinin açtığı yayına üç kişi daha katılabiliyor. Bu özelliğin Periscope tarafında oldukça ilgi gördüğünü söyleyen şirket, şimdi de özelliği Twitter’a getirme kararı aldı. Şirketin amacı insanların birbirleriyle iletişim kurmaları için yeni yollar sunmak.

Canlı yayına katılmak için ilk olarak açılan canlı yayın ekranını büyütmek gerekiyor. Sonrasında ise alttaki ikonlardan gülen yüz emojilerine dokunuluyor. Bu aşamaların ardından yayına katılmak istediğiniz, yayını açan kişiye bildirim olarak gidiyor. Karşı taraf talebi kabul ettikten sonra yayına katılım gerçekleştiriliyor.

Twitter Ürün Müdürü Kayvon Beykpour da konuyla ilgili açıklamasında yeni canlı konuşma özelliğinin iletişimi daha akıcı hale getirdiğini söyledi.